♥ Doa Murah Rezeki ♥

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Amin, Ya Robbal Alamin

~ AcCiDenT La PuLok ~



fuuuhhhhh lega...


dah selamat sampai ke opis dah pon..
dah siap makan dah pon...
biler perut kenyang... hati ambo pon berlagu riang...
lalalalalaaaa....


tunggu reaksi mata la pulak...
sekajap lagi terbukak ke tertutup...
heheheeee...


penat la...hari hari jem... hari hari jem...
camner nak cepat.... datang awal pon jem... kalau lewat lagi la...jem..


hrmmmm....


bile la nak cuti sekolah lagi ni... 
kalau cuti sekolah... ambo la yang paling sonok...


sebab nyer... 


jalanraya semua nyer lengang...
bawak keta tak yah pecut laju laju... cam orang bersiar-siar jer... 
sure nyer sampai awal gak...lom 8.20 dah terpacak kat lam opis...
...
kalau hari biasa...jangan harap ler nak lengang..


bayang kan lah... tadi dah jem kat tol shah alam... nak masuk tol punyer la beratur panjang...
dah pakai smart tag pon tak jalan jugak....
keluar tol nak masuk ke highway pon jem jugak...
camno nak buet daaaa...


sepanjang hiway tu...biasa la......
dengan lori2 besar...lori2 kecik...  dengan keta2 besar...keta2 kecik....
berdesup desap berlumba...nak kejar masa la katakan....
termasuk la ambo sekali la tuh... 


nak cepat punye pasal... 
tak kira dah pe kebenda yang ada atas jalan semua nak dirempuh nyer... 
( kalau boleh la )...hahaha


pastu lak... dah sampai area putrajaya pon jem jugak ...
ado AcCiDenT La PuLok... betol2 kat corner sebelom jambatan cantek tu...
ade ler beberapa minit gak kena tunggu kat situ... 


sempat ambo ambik gambar lagi...
kat wah ni ha gambo nyer...






betol betol di corner ni... lorong ambo ni..






seb bek ler ambo tak laju sangat masa ni... 
kalau tak ... maunyer dengan ambo2 sekali yang kena... tak ke naya nanti...

gambar accident nyer tak sempat nok ambik da...



masa ni semua dah boleh gerak semula... keta accdent tu dah kena angkut... 
sekali tengok gen-2 warna oren gold da yang kena... tak tau la keta sape tu...


pastu apelagi... pecut laju-laju la ambo nyer..


dan... 


dah sampai kat trafik light... lampu dah bertukar merah...
kena lah ambo menunggu lagi...
potong stim betol la...


arghh... kamera dah ader...
posing la dulu... 


jadik nyer ini ler yang terhasil dari posingan ku tadi...



ahaksssss...
selamat bekerja'sss semua...

Post a Comment

"NUFf"

hb

Popular Posts

LuvLy KiDdy'sss

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Labels

. (1) ape2 jer (115) berita (34) besday (12) blog (25) buah mulut (1) cuti2 malaysia (38) GA join (10) hiburan (54) info sihat (23) info/hiburan (7) jalan2 cari makan (55) kawan (1) keluarga ku (45) lawak (1) makan-makan (8) Mia (36) opis (37) peringatan (16) PpuM (8) Puasa (35) Raya (22) respi (2) sekolah (9) shopping (11) Syafiq (7) Syamrie (5) TaZkiRaH (43) wordLess (8)