♥ Doa Murah Rezeki ♥

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Amin, Ya Robbal Alamin

~ OpeN DaY SpaCe U8 dengan Geng Upin dan Ipin ~

Assalam semua...


hokey.. fest fest sekali nak buat annoucement :
atian atian atian (versi anak ) :: SpaCe U8 dah Dibuka sekarang...siap ada Geng Upin Ipin datang lagi...5 hari deme dok berkampung kat situ...10pg-6ptg..
haa...kalau sapa2 tak tau space u8 tu haper.. leh ler tengok kat bawah ni...
tuu... bukan apartment...bukan jugak pusat angkasa lepas...tapi ia..adalah sebuah pasaraya BARU..betul betul sebelah rumah kami..ehem ehem ...pasni kalau hilang jer... cari lah kat sini yer


owh sebelum tu....nak habaq la kan...gambar ni ak ambik masa lom siap lagi...
sekarang ni dah cantek mantek dah...sebut pasal siap nye...ak rasa agak lama jugak la pasaraya ni dok under construction...lebih kurang 1 tahun jugak la baru siap nye...


hujung taon 2010 hingga hujung taon 2011... baru lah dibuka dan dirasmikan...
masa perasmian nye ritu ak terlepas...pas 2 3 hari baru gi jenguk...
itu pon pasal budak2 dah bising ...nak tengok Upin Ipin... bukan movie tapi...real nya Geng Upin Ipin...Deme yang rasmikan Space U8 tu...


"Jomlah mama...jom lah mama....kita gi pasar baru tu... nak tengok Upin Ipin".. kata deme...


hokeh...sebelum citer lagi jom kita layan gambar dulu.




ni Banner Space U8 ni...terpampang  besar di pintu masuk pasaraya...masa ni kami masuk pon dah lewat la sikit...maklum lah..dekat ngan rumah...pergi kejap pon jadik la...nak tengok ape yang ada...suasana nya cam bess jugak..tapi tak banyak kedai lagi...yang ada cuma ..pawagam...ada subway rest (lom bukak lagi)... 


dari depan sampai ke belakang kami berjalan...singgah sekejap kat pentas perasmian Upin Ipin ni....ada pulak lah budak yang excited bila tengok gambar Upin Ipin...sampai dok telek jer gambar budak botak tu...belum jumpa orang nye lagi tu...


 sambil2 tu sempat lah si tengah bergambar sekeping di pentas Upin Ipin...


si sulung pon nak jugak...


"seronok lah mama...nanti esok kita datang ye mama!!!... kata deme lagi...
so untuk tidak menghampakan deme ber2.. esok nye kami datang belah petang pulak...
sempat lah berjumpa ngan Geng Upin Ipin tu...


tapi......!!!!
sungguh tak terduga... excited malam tadi nye bertukar pulak.. bile!! ::




Si Ehsan dan Ranjit lagi keluar ....




Tercengang deme melihat... macam pelik muka deme melihat Geng Upin Ipin tu... orang lain berpusu2 dok kerumun...deme ber2 dok tarik baju omak nya...bile disuruh...tolak tarik tangan nye... dok hok hek hok hek bunyinye... eeee...mama ikut la sekali... hrrmmm tak nak laaa... katanya... dah macam nak nangis pulak gaya nye...

waduiihhh...wadduuuhhh.....cam T.A.K.U.T....jer...


maknye dah excited lebih dah nak mbik gambar deme ngan Geng Si Upin Ipin tu...last last terpaksa dilupakan...apak dah marah sudah bile nengok anak buat perangai...dan dan tu jugak terpaksa la kami balik terus petang tu...
"haa.. pasni dah takda dah upin ipin...jangan dimintak2 nak upin ipin lagi!!!"...warning  apaknye ...


hajat dihati mau menyinggah di sini...tapi...alahai lah anak...seb bek la sempat jugak snap gambar Kelab ni...walaupon tak sempat nak join kan kamu ber2...jadik la...
Post a Comment

"NUFf"

hb

Popular Posts

LuvLy KiDdy'sss

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Labels

. (1) ape2 jer (115) berita (34) besday (12) blog (25) buah mulut (1) cuti2 malaysia (38) GA join (10) hiburan (54) info sihat (23) info/hiburan (7) jalan2 cari makan (55) kawan (1) keluarga ku (45) lawak (1) makan-makan (8) Mia (36) opis (37) peringatan (16) PpuM (8) Puasa (35) Raya (22) respi (2) sekolah (9) shopping (11) Syafiq (7) Syamrie (5) TaZkiRaH (43) wordLess (8)