♥ Doa Murah Rezeki ♥

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Amin, Ya Robbal Alamin

~ JeM TeRuK Wooo ~



sepanjang jalan... kiri kanan depan belakang pack ngan kereta...
dari 3 lane jadi 4 lane...ini area tol ShaH ALaM....belum masuk hiway..






pas masuk hiway...jalan dah clear...

sampai je kat jejantas perhentian puchong... jem lagi teruk dari tadi...
bayang kan lah jem nye berkilometer panjang nye sampai lah simpang ke kajang baru clear...


boleh nampak sampai ke seberang bukit depan sana jem nye


naik jer bukit depan tu... ader pulak yang breakdown kot tengah2 jalan...lagi sesak ler....
keta kecik ni terpaksa lah mengalah ke lane kiri....



dalam dok melilau cari penyebab nye ternampak lak sign orang buat jalan di sebelah kiri....


marah tak sanggah la..... pastu ternampak lak kon kon deme letak kat lane kanan sekali...
lagi la membara rasa nye... dah ler penat.... kaki dan lutut lenguh2 habis...aduiii la...pehal pulak letak kon ni... yusahkan orang jer...




hahh... mulut ni apa lagi...membebel jer lah...
""time time ni jugak lah dia nak buat jalan nye...cam takde time lain nak buat...orang buat la tengah hari sikit ker... idak pon biar lah lepas time jem dulu baru buat...huhhhh....




jauh lak tu kon nye... beberapa km kemudian ternampak lak ader kereta lalu lane tu...dari belah depan...
hrrrmmm... 



terus senyap...tunggu tengok jer apa yg jadik




 gerak lagi ke depan... 



nampak lori jalan
cam biasa jer... tak der lak nampak tanda2 orang buat jalan..




pastuu... haaa...terlopong ko sekejap bile tengok kren tinggi... tengah angkat lori...


gulpp ... ader lori terbalik rupa nye... teruk sangat nampak nye sampai kan 3 3 lane belah sana semua di monopoli nye....bile di angkat terburai burai isi perut lori tu...


patutlahh...ni mesti kess ngantuk ni...
1 km lepas tu...alhamdulillah...semua nye dah clear....


tu la... tuk waaa dan kome2 semua... bawak keta elok elok...kalau ngantuk...berenti sekejap... rehat.. dah ok baru sambung jalan balik...jangan asyik nak cepat sampai jer...nanti tak sampai2 pulak...


okiess....BerHaTi HaTi Di Jalan Raya....Ingat orang yang tersayang..
Post a Comment

"NUFf"

hb

Popular Posts

LuvLy KiDdy'sss

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Labels

. (1) ape2 jer (115) berita (34) besday (12) blog (25) buah mulut (1) cuti2 malaysia (38) GA join (10) hiburan (54) info sihat (23) info/hiburan (7) jalan2 cari makan (55) kawan (1) keluarga ku (45) lawak (1) makan-makan (8) Mia (36) opis (37) peringatan (16) PpuM (8) Puasa (35) Raya (22) respi (2) sekolah (9) shopping (11) Syafiq (7) Syamrie (5) TaZkiRaH (43) wordLess (8)