♥ Doa Murah Rezeki ♥

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Amin, Ya Robbal Alamin

~ LaSaGna LaGi ~



yeehaaa...
asyikk terbayang bayang lasagna ari tu...
mak pon kuat kan semangat tuk buat lagi... ari minggu kemarin...
ari lain memang takde daya nye nak membuat...nak tak nak ari minggu jugak la masa nya....


elok elok lak si KeCik tu tido petang tu...mak pon siap kan lah bahan2 nye...
senang dan mudah....sebab nye balance bahan2 nye yang ari tu pon masih ader lagi...
cuma yang perlu mak dapatkan ialah lah fresh milk dan cendawan butang jer...


soo...tanpa tunggu lagi... cepat2 la mak ke kedai...kat lam kem ajer... tetapi... cendawan butang nye tak der...
yang der cuma susu ni jer....itu pon full cream jer..




...hrmm...  full cream pon full cream lah...botol besar takde... mak beli yang kotak je...janji BeSaR..
sampai rumah...terus la mengodek godek....


semangat.... buat inti nye dulu...pastu sos creamy nye...
kacau kacau...kacau.... sekali....sos creamy nye cair la pulak...
arghh kenap lak ni... ker sebab pakai full cream...dia jadik cair???...mustahil...semua susu sama jer...


hrmmm.... ingat nak cari respi tu balik....tak jumpa pulak...last last...check balik apa yang kurang.....
sekali...


ting tonggg...ting tonggg...camne leh terlupa lak.... 
tepung gandum!!!.....kalau tak boh ni...sampai bile2 pon tak pekat....hehehe.
seb bek check balik...kalau tak...sure kureng umphh lasagna mak ari tu...


pulun nye pulun buat....last last...menjadi jugak akhir nye....


taraaaa....




seloyang chicken lasagna... siap untuk di bakar....kecik sikit dari aritu...


1/4 tuk kami nak beranak...3/4 lagi bagi kat bbsiter nye...anak2 dia memang suka makan...bagi pepon mesti habis...bess sangat bile tak membazir...




haa... tengok...masih berbaki lagi....ingatkan bebudak ber2 tu nak makan...rupa2 nye masing masing dah kenyang....makan seafood soup 2 mangkuk sorang....mana nak mencuit nye...


lastly... baki nye ni mak makan waktu sahur sok nye....




memang TERBAEKKK... secantek paras rupa nye... begitu jugak lah isi nye...marvellous....
hak ni pon mak kurang kan sikit suhu nye guna 150c selama 40 minit jer...takder lah garing sangat cam aritu... kat atas pon taburkan cheese jer...bebudak2 tak sukakan daun maun tu semua...


hehehe...terbalas sudah keinginan mak... Alhamdulillah....korang...sila kan lah!!!

Post a Comment

"NUFf"

hb

Popular Posts

LuvLy KiDdy'sss

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Labels

. (1) ape2 jer (115) berita (34) besday (12) blog (25) buah mulut (1) cuti2 malaysia (38) GA join (10) hiburan (54) info sihat (23) info/hiburan (7) jalan2 cari makan (55) kawan (1) keluarga ku (45) lawak (1) makan-makan (8) Mia (36) opis (37) peringatan (16) PpuM (8) Puasa (35) Raya (22) respi (2) sekolah (9) shopping (11) Syafiq (7) Syamrie (5) TaZkiRaH (43) wordLess (8)