♥ Doa Murah Rezeki ♥

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Amin, Ya Robbal Alamin

~::ExaM ke OraL::~

hai sumer...
exam???? aiii ker... oh no!!! no no no... yang ni exam untuk my eldest son...SyaFiq...start hari ni sampai la ari kamis ni...

tapi...sambil garu2 kepala... lupa lak... tol ker exam ni...Tadika pon ader wat exam gak ker...@pon just Oral jer...meh kiter tengok surat nyer ek..

ooo... betol la peperiksaan...wat confius jer...
kasi besar sikit dia nyer jadual... alaaaa... double la pulak tulisan nyer... malas nyer nak edit balik la...


banyaknyer yang dia kena jawab...mgalahkan budak sekolah rendah ni... buleh ker dia menjawab nyer ha......

hari2 asik dok copy yg cikgu tulis jer.. nak wat sendiri pon xreti...bila kiter tanya...cikgu suruh buat ape pon xtau nak cakap per... tapi kalau bab menulis n melukis... bagi la kat die...cukup terer...tapi.... bab exam ni x tau ler pulak... boleh ke tak..

bila belajar mate pulak... selalu nyer dia tulis angkanyer jer... xpernah lak dengar dia mengira2...kalau di tanya  + - * / tu camner... pon xtau nk bgtau...entah2 tak diajar kot... aku tanya 2 + 3 pon xleh jawab... sudah nyer dia senyum jer... cam tu ker nak jawab soalan peksa....

tapi xper lah...aper2 pon...harap2 dia berjaya menempuh exam  sampai ari kamis ni...(mama doakan Syfq berjaya)... AMIN..

ooo...ader lagi satu!!!...dalam surat tu ader disuruh mak bapak sediakan alat kelengkapan secukup nyer untuk exam tu...
maner pergi nye alat2 tulis dia aa???... dulu kata nyer...  untuk kegunaan di sekolah ader disediakan  ...tapi kenape lak kena beli len...padahal xpernah wat balik umah pon..... pelik pelik..



tapi xper la...untuk selesakan SyaFiQ...ku belikan jugak barang-barang tu... pencil n kaler nyer... rasa2 nyer dah cukup kot... sumer nyer baru...


cantik pencil nyer... siap ader gambar ultraman nexus lagi... peminat la katakan... yg merah tu balance pensil yg ader kt umah... itu jer yg tinggal pon...


yang ni kaler pencil Swan...jadik ler yg ni pon...dari xde...

Balik2 dia terus mengerjakan pencil nyer....SyaFiQ SyaFiQ... xder kejer lain... asik2 menge'sharp' pensil @ kaler jer la keje nyer... sumer nyer dah kontot2...seb bek la yang baru ni sempat diselamat kan... kalau x...sure habis...kontot semua nyer...harap2 sempat ler bertahan tuk 3 4 hari ni...

xsabar nak tunggu  ari kamis ni...nak tau camner keputusan nyer... lulus @ tak...
sama- same lah kita nanti kan nyer...
Sekian..
Post a Comment

"NUFf"

hb

Popular Posts

LuvLy KiDdy'sss

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Labels

. (1) ape2 jer (115) berita (34) besday (12) blog (25) buah mulut (1) cuti2 malaysia (38) GA join (10) hiburan (54) info sihat (23) info/hiburan (7) jalan2 cari makan (55) kawan (1) keluarga ku (45) lawak (1) makan-makan (8) Mia (36) opis (37) peringatan (16) PpuM (8) Puasa (35) Raya (22) respi (2) sekolah (9) shopping (11) Syafiq (7) Syamrie (5) TaZkiRaH (43) wordLess (8)