♥ Doa Murah Rezeki ♥

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Amin, Ya Robbal Alamin

~ CuTi 3HaRi Ke MeLaKa :: i ~

Bess nye bile dapat Long Wikend...mesti ler bercuTi Cuti Malaysia sakan...yer dak???...
idak pon ke rumah kawan2 yg buat open house...kan...kan...
kami 3 hari ni ...bercuti cuti ke Melaka jer....uOll'ss pula ke mana????

@ bercuti lah tu...padehal untuk menjenguk keluarga di sane...
rasa cam dah lama nauu tak balik ke Melaka....ritu balik pon sehari sajer...
rindu bebenauu mak ngan ayah bebudak ni kat sane...
dipeluk dicium deme ber3 tu....

hrmmm... kesian pulak bile nengok kan si kakak...melepas rindu...
ibarat memeluk cucu sendiri...kesian bile 2 2 cucu tak balik beraya dengan nye.... 

sorang anaknye dah merajuk disebabkan mulut si ayah...udah nye si cucu langsung tak dibawa berjumpa si nenek nye... dan sorang lagi cucu pula di bawa pergi oleh menantu pompuan nye... 

... harap harapnye terubat la sikit kerinduan si kakak ku itu dengan pelukan bebudak ber3 ni....kesian sangat...
macam mana lah si anak nye leh tergamak buat mak nye cenggitu...
tak kesian langsung....
hrmmm... moga moga raya Qurban ni dapat la mereka berjumpa kembali...
InsYaAllah...


oh oh..stop dulu lah citer sedih ni...
pagi pagi ni kena ceria cikit...yer dak...
meh kite sambung citer kami masa first day ke Melaka...


ke KLebang Pantai la kami...ala...belakang rumah jer...
bukan nak mandi tapi nak hambik angin sajork... 


melayan si kecik ni berjalan atas pasir...
cuba cuba tuk lepaskan tangan berjalan sendirian di pantai


 pandai tol pacik eskrem ni mbik kesempatan...

 si kecik dengan eskrem... suka nauu bile dapat eskrem

si abang menikmati eskrem...yum yum sedap nye... yang lain melayan mata

menengok layang layang berlegar legar kat tas sana.....
macam macam rupa ada... bentuk helang la... ikan pari la...dan banyak lagi...


tapi itu ajer lah yang dapat di lihat pong....
nak mandi tak dapat...pantai in renovation la...
lom siap lagi...
still dapat tengok tongkang2 dekat ngan mata...


bess juga... tak mandi pon takpe...
asalkan masih dapat hirup udara segar dari pantai ni...


jap gi de sambungan lagi tau...
tunggggguuuuuu!!!!!....
Post a Comment

"NUFf"

hb

Popular Posts

LuvLy KiDdy'sss

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Labels

. (1) ape2 jer (115) berita (34) besday (12) blog (25) buah mulut (1) cuti2 malaysia (38) GA join (10) hiburan (54) info sihat (23) info/hiburan (7) jalan2 cari makan (55) kawan (1) keluarga ku (45) lawak (1) makan-makan (8) Mia (36) opis (37) peringatan (16) PpuM (8) Puasa (35) Raya (22) respi (2) sekolah (9) shopping (11) Syafiq (7) Syamrie (5) TaZkiRaH (43) wordLess (8)