♥ Doa Murah Rezeki ♥

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Amin, Ya Robbal Alamin

~ ADuHai... taK TertAHan raSe nyer ~

aduiiii laaa....
tak tahan dah ni... 
dalam kepala cam ader batu dok hempap lak...

mane tidak nyer... dari semalam lagi dah selsema... 
idong tersumbat.....mata berair - rair... 
tak tahan raso nyo... 

yang tak best nyer pulok.... tekak pon tiba- tibo lak raso sakit... 
setiap kali berdehem... pedih dan perit jer rase...
tambah2 dok dalam aircond ni.... lagi la... macam2 pulak aku rase...
haaiaiiiihhhh...

tengah ari tadi kluar jap ... g umah adik kat bangi...
lega la sikit... takdok batuk2... tandok lak selsema ni...

pastu biler jer masuk opis... mula lah idong ni buat hal..
nak buat kejo pon tak senang...

tapi sat - sat ni lega la pulak....agaknyer sebab dah terlupa sekejap tang flu tu tadi....

layanzzz KMaya jap...  ari ni last day dia bertugas... 
sok... dok kat umah goyang kaki jer...

Sedih dan pilu gak rase... bila tiba saat - saat perpisahan tu...
tapi nak buat camno... bile tiba masa dan ketika nyer ... akan berpisah jua...

bertemu dan berpisah... adat manusia biasaa...
hilang di mata... tapi di hati tidak lupa..
berdoa lah kita agar tenang dan sentosa...
semoga berjumpa pula di lain ketika...

huhuhu... alahai...
selsema datang lagi....

ToLoNg ... ToLonG... ToLoNG ... lah.....
huhuhu..
Post a Comment

"NUFf"

hb

Popular Posts

LuvLy KiDdy'sss

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Labels

. (1) ape2 jer (115) berita (34) besday (12) blog (25) buah mulut (1) cuti2 malaysia (38) GA join (10) hiburan (54) info sihat (23) info/hiburan (7) jalan2 cari makan (55) kawan (1) keluarga ku (45) lawak (1) makan-makan (8) Mia (36) opis (37) peringatan (16) PpuM (8) Puasa (35) Raya (22) respi (2) sekolah (9) shopping (11) Syafiq (7) Syamrie (5) TaZkiRaH (43) wordLess (8)