♥ Doa Murah Rezeki ♥

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Amin, Ya Robbal Alamin

~::DuLu & Kini::~

hahahaa...
first first lagi dah gelak... kan nye pe...sajer jer nak wat gempak..
tengok la usah gigih ku ni...
dahulu kecik jer...tapi sekarang...besar...dan besar... dan ... lom besar abis lagi ni...
sebagai bukti meh kiter tengok yer...

taraaaa...


masa ni lom reti berkebon lagi... try klik klik jer... nak susun plot pon lom reti lagi...nak tanya kengkawan malu...ti aku sorang jer yang men...xper la...kannye susah pon...cuma ikut arahan yg diberi jer... kalu ingat balik...lawak gak...yang terdelete pon ader... mula mula aku sorokkan...pastu bile dah ader kengkawan yg tau aku bukak farm... disuruh la sharekan nyer...aku share kan la aper yang ku dapat dalam farm tu...

x rugi pon...kalau buat baik dibalas baik...yang sikit sama merasa...yang banyak disedekahkan...kuang kuang kuang...baek jer bunyi nyer... ahakssss


gambar yang ni lak dah terer sikit... kebon dah dibesarkan...tapi x abis lagi... tengok la rupa nyer...siap buat sungai mengalir lagi...rajin no...siap decorate cantek cantek lagi...time nak dapatkan banglo yang cantik tu jenuh gak...tunggu duit melambung baru leh beli... bile dah beli banglo tu puas ati...kah kah kah.. 

pastu lama gak la dok menten level...asik asik level same jer... mane tak nyer... duit dah abis beli banglo... kena la tanam yang murah 2 jer...dah ler tanah ciput jer... hehehe ...camne nak maju... 

argh ini xboleh jadik ni..kena tambah pendapatan ni... ku buat perubahan sikit... semua benda2 yang boleh disimpan dalam stor...semuanyer aku simpan... yang dijual pon banyak gak...leh tambah duit...tol tak...

haaa.....tengok la aper dah jadik ngan kebon ku ini...yang dulu nyer cantik dengan hiasan...sekarang bak ""gersang dilanda garuda""... sajer jer ku gersangkan dia...supaya dapat ku tanam n hvst jer...cepat nek level...cepat leh besarkan lagi...xsabar rasanye...kah kah kah...


sooo...jom kiter mengerjakan nyer....maju Malaysia kita maju...
Post a Comment

"NUFf"

hb

Popular Posts

LuvLy KiDdy'sss

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Labels

. (1) ape2 jer (115) berita (34) besday (12) blog (25) buah mulut (1) cuti2 malaysia (38) GA join (10) hiburan (54) info sihat (23) info/hiburan (7) jalan2 cari makan (55) kawan (1) keluarga ku (45) lawak (1) makan-makan (8) Mia (36) opis (37) peringatan (16) PpuM (8) Puasa (35) Raya (22) respi (2) sekolah (9) shopping (11) Syafiq (7) Syamrie (5) TaZkiRaH (43) wordLess (8)