♥ Doa Murah Rezeki ♥

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Amin, Ya Robbal Alamin

HoNdA

Hari ni xde pe pe citer menarik yang nak disampaikan...cuma nak upload gambar-gambar ceria anak-anakku disamping kereta kesayangan mereka... ( HONDA ) di suatu petang yang indah...di bawah Blok rumah ku..sambil menunggu nasi bungkus

- berebut2 semata2 nak "START" kereta je....huuummmm...
" ape la nak jadi ngan anak-anakku ni"...kataku sendirian sambil tsenyum melihat keletah bbudak dua ni...yang sorang siap masuk kreta dulu...yang sorang lagi masih ngan roti nyer di tangan...


abg ape lagi..klentong adiknyer la...
" adik makan la abis dlu...nanti roti kena kat keta baba...ha a...nanti kotor...baba marah...a a xtau "...(buat ayat sikit punye best)
isk isk..pandai nyer

seb bek mood adik nyer ok...sambung la makan roti nyer


Dah "START" kereta, ade lain lak keje nyer...tengok lak
gambar di sebelah ni lak...ape lagi...memunggah cd..
cari cd lagu  yang dia suka la...


Itu lah SyAFiQ


Adik dah masuk kereta...dok sit belakang jadi boss besar...siap la ngan arahan nyer....


" Abang...pasang aircon"..
" Abang...pasang la lagu ibu-ibu...adik nak nyanyi ni"
 (lagu Cari Jodoh Kump Waliband )

terhibur gak dengar dia nyanyi...walaupun xbetol butir nyer..
hik hik hik...

Ini lah SyaMRiE..anakku yang tengah..penghibur duka lara ku dengan celoteh nyer...

Itu abang2 nyer...xkurang hebat ngan adik nyer...saper lagi kalau x si MiA SOfEa ....walaupun kecik ader ati nak bawak keta...Siap boleh bergayut di stereng kreta...pernat gak lak nak pusing stereng bila dia pegang...fuuuhhh...kalau x caya boleh ler layari gambar di bawah ni...hehehe


 mula mula pegang dlu...senyum senyum...pastu..siap berdiri...


apalagi...bgayut la dstereng tu..



Tengok la tangan siapa yang memegang stereng tu...seb bek mama nyer dikira handal gak ler bawak keta...boleh ler control lagi...hehehe (sambil kembang kempis idung nyer...bangga)
fuuhhhh...semangat..

MiA..mIA...MIa SoFEa


Itu sajer la story untuk ari ni...sekian..sampai berjumpa lagi di lain story...huwaaaa ha ha


Post a Comment

"NUFf"

hb

Popular Posts

LuvLy KiDdy'sss

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Labels

. (1) ape2 jer (115) berita (34) besday (12) blog (25) buah mulut (1) cuti2 malaysia (38) GA join (10) hiburan (54) info sihat (23) info/hiburan (7) jalan2 cari makan (55) kawan (1) keluarga ku (45) lawak (1) makan-makan (8) Mia (36) opis (37) peringatan (16) PpuM (8) Puasa (35) Raya (22) respi (2) sekolah (9) shopping (11) Syafiq (7) Syamrie (5) TaZkiRaH (43) wordLess (8)