♥ Doa Murah Rezeki ♥

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Amin, Ya Robbal Alamin

~ TeRBAEKKK PunYa BbSiter~

memang terbaekkk!!!!!


Alhamdulillah...dapat jugak si Syamri ber PraSekolah tahun depan...
...takde la dia ketinggalan kelas lagi..macam tahun ni....

naseb baek jugak la dapat bbsiter yang baik hati....bile dengar kawan nye criter dah 3 hari dah...dapat surat dari prasekolah... terus dia cari...check my peti...masih kosong...tak puas hati punye pasal dia belek belek lak sampul2 yang ada kat tas para peti blok rumah kami tu....belek nyer belek...last last terjumpa jugak kat dia surat tu....last date ari ni lak tu...ngam ngam kul 3.30 ni tutup nye...mau tak nye gelabah beruk haku sekejap...


nak balik memang dah tak sempat...so nak tak nak terpaksa jugak la mintak tolong bbsiter pergi sahkan dulu... apa apa bayaran nanti aku langsaikan esok pagi...
dah siap tu...bbsiter call bagitau..."naseb baek la suruh dia pergi sahkan jugak...kalau tak.. nama Syamri dah kena potong terus"....katanye... Alhamdulillah..syukur ... rezki Syamri ber PraScholl masih panjang...
yang bess nye siap dapat pujian lagi dari cikgu Pra tu..."bagus la puan...jarang dapat jumpa bbsiter yang sanggup datang tolong sahkan bagi pihak ibubapa murid"...


ni bertambah tambah sayang haku pada bbsiter bebudak ni...memang TERBAEKKK punye...
kalah maknye sendiri...


haduuuii la... kalau pikirkan sekali...geram jugak dibuat nye ngan bebudak nakal ni...nak dimarahkan budak budak....nak marah kan mak bapak...nampak sangat lah bodo nye.... anak yang buat...mak apak dapat nama.....


menda penting macam ni pon boleh dibuat main...Ada ke patut??? main sesuka hati jer ambik buang orang punya surat...
aku pulak walaupon bukan surat kita...tak sampai hati aku nak buang...alih alih letak jer lah kat tas para peti tuh...sok sok mana tau tuannye tengok..leh ler ambik terus surat dia...


nasib jugak la bbsiter haku jenis yang prihatin....
selamat satu perkara....


notahati :: kesian pulak bbsiter....terpaksa susahkan dia lak... ngan 2 sikecik....camne la dia bawak bebudak tu naik motor arr... memang tabik spring la aku...
Post a Comment

"NUFf"

hb

Popular Posts

LuvLy KiDdy'sss

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Labels

. (1) ape2 jer (115) berita (34) besday (12) blog (25) buah mulut (1) cuti2 malaysia (38) GA join (10) hiburan (54) info sihat (23) info/hiburan (7) jalan2 cari makan (55) kawan (1) keluarga ku (45) lawak (1) makan-makan (8) Mia (36) opis (37) peringatan (16) PpuM (8) Puasa (35) Raya (22) respi (2) sekolah (9) shopping (11) Syafiq (7) Syamrie (5) TaZkiRaH (43) wordLess (8)