♥ Doa Murah Rezeki ♥

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Amin, Ya Robbal Alamin

~ JaKun Sungguh Weiihh ~

tadi kali ke2 ak pergi ke bank sejak2 dah tukar nama baru ni... ingat lagi masa de first time ak  pergi ke bank ritu...nak bank-in cek opis...setelah lama dah tak buat cek...aku ter""JAKUN"" sekejap..tengok mesin ni..


jakun bukan sebab tak pernah ambik no giliran tapi...
....mana butang nye...mana suis nye...lama jugak ak dok tercegat kat situ...menelek ke kiri menelek ke kanan mesin tu...sambil dok aiiik...aiiik jer....tak jumpa jugak.... seb bek lah takde orang menunggu kat belakang masa tu...


dalam dok tenung tenung...belek belek tu...tiba tiba..terdengar pulak ayat nih ::



"akak...touch screen kat sebelah tu kak"...lembut jer suaranye..


terus ku tengok sebelah mesin tu pulak....




laaa.... touch screen rupanye....alamak aihh...malu tak terkira rasanye... camne leh tak terperasan ada screen kat sebelah nye tu...patut lah nan ado butang tuk ditekan...rupa nye tersorok di screen sebelah...


hadoooiiii ya....bikin malu ajer lah... tebal nye muka masa tu tak terkira rasanye...nak cover malu sudah nye ak dok menyengih ajork ler....malu tapi masih jugak nak buat buat cool....hahaha
...

itu lah gaya nye...kalau dah lama nau tak berurusan ngan kaunter bank...Jakun....JaKUN...
Jakun sungguh la weeihhh....
...

so sebagai peringatan :::
len kali kena la bukak mata luas luas...tengok keliling..jangan tengok mesin ajorkkk... hehe


kalau dolu dolu takpe lah... masa pakai nama EONCAP takyah nak ambik no bagai...masuk terus jer ke kaunter...tak yah dok jenguk jenguk dah mesin no tu...tapi sekarang ni dah tukar nama HONG LEONG dah weiiii....pentadbiran pon dah tukar baru... sistem pon mesti la...dah tukar dengan yang baru...yang lagi canggih...hyazz hyazz...
Post a Comment

"NUFf"

hb

Popular Posts

LuvLy KiDdy'sss

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Labels

. (1) ape2 jer (115) berita (34) besday (12) blog (25) buah mulut (1) cuti2 malaysia (38) GA join (10) hiburan (54) info sihat (23) info/hiburan (7) jalan2 cari makan (55) kawan (1) keluarga ku (45) lawak (1) makan-makan (8) Mia (36) opis (37) peringatan (16) PpuM (8) Puasa (35) Raya (22) respi (2) sekolah (9) shopping (11) Syafiq (7) Syamrie (5) TaZkiRaH (43) wordLess (8)