♥ Doa Murah Rezeki ♥

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Amin, Ya Robbal Alamin

~ HoRaayyyy...Yang Di NaNti TeLah TiBa ~

ho ho horayyyy...
berbunga bunga rasa di hati... bile mendapat ni..




BaRu punyer...OvEn TerHEbat dalam genggaman.....tanpa u'ollss siapa la aku....
...MeM... KaY...LyN...makasih daun keladi yer...ta'on depan leh bagi lagi ...hehehee....


besss nye... tak sabar menanti tuk esok hari...


dah nama nye benda baru... mesti la semangat berkobar kobar tuk menggunakan nyer... bahan bahan terus la di cari oleh Si pakar kami CikLynn...


soo... jumaat petang iteww terus dibuat upacara perasmian bakor CiSkEk CikLynn la...




pastri biskut oreo ...




filling ciskek




adunan dah siap..




  bungkus ngan aluminium foil




25 mnt kemudian.... dah siap.... Ciskek nyer... yum yumm...


panas lagi... tak sempat kengkawan lain nak merasa... aku dah bawak lari....
balik rumah...almaklum la...masak nye dah dekat time balik...hahaha...


sampai di rumah... lekas2 dimasukkan  lam peti ais... ngah malam sikit keluar kan tuk letak blueberry kat tas nye....


**first time tengok CikLyn menguli adunan..terus teruja nak buat..
nak tolong la try putar cheese cream tu.....ingatkan cam putar telur jer....habis terpercik percik ko... cheese tu ke meja....haduii la...tak pernah buat kek...tapi nak tunjuk terror...itu la jadik nye...huhuhu.....


psstt...kalau nak tau lebih lanjut camner nak buat kek ni leh ler klik CikLyn nye Link kat tas tu yer...


yeyeahh... masih terbayang2 CiSkeK itewww... pose posaaa...
Post a Comment

"NUFf"

hb

Popular Posts

LuvLy KiDdy'sss

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Labels

. (1) ape2 jer (115) berita (34) besday (12) blog (25) buah mulut (1) cuti2 malaysia (38) GA join (10) hiburan (54) info sihat (23) info/hiburan (7) jalan2 cari makan (55) kawan (1) keluarga ku (45) lawak (1) makan-makan (8) Mia (36) opis (37) peringatan (16) PpuM (8) Puasa (35) Raya (22) respi (2) sekolah (9) shopping (11) Syafiq (7) Syamrie (5) TaZkiRaH (43) wordLess (8)