♥ Doa Murah Rezeki ♥

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Amin, Ya Robbal Alamin

~ Si MeWaH berJiwA KanCiL ~





apa pendapat korang semua????


...
tentu nye tak ramai yang berjiwa canggitu kan...
dah nama nye pakai keta besar...
mewah dan kklaaassss gitu...
takkan ler nak berjiwa kecik cam kancil pulak...
...yer dak???


kecuali la... kereta baru...@ pon baru dapat lesen kereta... semesti nye berjiwa gitu kan..


kekadang tu... Si KanCiL ni suke jugak biler tengok Si MeWaH cam si MeRCe @ Si ACcoRd @ Si BM @Si CaMRy berjiwa kanCiL...  ber 2 bersaeng... bess...


tapi kekadang tu... rimas jugak rasa nya... nak nak lak time Si KaNciL tengah rushing nak pergi keje... 





boleh pula si MeWaH2 ni melenggang lenggong di tengah2 hiway tu.... 


aiseyy man.....patut patut la sikit... takkan ler dah beli mahal2 Si MeWaH tu....jalan nye 60 @ 80km sejam jer... membazir.... buang duit .... buang tenaga jer ...


kalau yer pon nak bersaeng....jangan la mengalahkan si kancil lak slow nyer....dah macam kura kura pulak slow nye.... kalau guna lane kiri sekali ok la jugak...memang la kena ngan jalan nye...idak pon keluar lah lambat sikit dari time Si KAnCil nak pergi keje ok gak ...


ehh...**even kereta kura2 ( WolkSWaGen ) pon tak macam kura kura dah kalau lalu kut tengah2 hiway tu.....berdesup aje.. tak pernah lagi la Si KanCil ni tengok jalan nya macam kura kura...


agak keSian jugak la si kaNciL ni... tercungap cungap membrek... melaju.... bile di PeCut laju... Si Mewah ni mula la meng"GaH kan diri ... tak mau kalah ...tapi...biler Si KAnCiL membrek...pandai pulak si MeWah turut membrek.... main main yer..


ate... macam maner la Si KanCiL ni nak melaju....nak guna kan lorong kanan sekali...sedar pulak diri nye tak sehebat si MeWaH tu... setakat 100 @ 120 km sejam jer...sejauh mana jer dapat dia pergi....




jangan la asyik dok menayang yg kamu tu hebat sangat.... kalau dah berjiwa kancil...tak ke mana nye...


kerana sedikit masa lagi ... tentu nye kamu pon ke tempat yang sama juga dengan si kanCiL.... 


KiLang BeSi Buruk la tempat nyer....mane lagi...


ohooooiii....pikir pikir kan lah....
renung renung kan...

Post a Comment

"NUFf"

hb

Popular Posts

LuvLy KiDdy'sss

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Labels

. (1) ape2 jer (115) berita (34) besday (12) blog (25) buah mulut (1) cuti2 malaysia (38) GA join (10) hiburan (54) info sihat (23) info/hiburan (7) jalan2 cari makan (55) kawan (1) keluarga ku (45) lawak (1) makan-makan (8) Mia (36) opis (37) peringatan (16) PpuM (8) Puasa (35) Raya (22) respi (2) sekolah (9) shopping (11) Syafiq (7) Syamrie (5) TaZkiRaH (43) wordLess (8)