♥ Doa Murah Rezeki ♥

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Amin, Ya Robbal Alamin

~ HaRi TeRBuKA ABg PiT :: SiRi 1 ~



bertempat di : SK ( sesi pagi )
bertarikh : 24June2011


kalau hari ni semua orang sibuk bercoti...... akak pula sibuk datang kerja....


semua org sibuk nak sign report card... akak tak pergi ker????...
tanya salah sorang kengkawan kat opis...


haaaaa... tak pon....belum lagi kot....kata ku lagi....
tapi Abg Pit ader lah bagi surat...tajuk nyer HaRi TerBuKa SeKolaH.....tu yang tak pergi tu....


lam kol 11 lebih....dapat call frm bbster...tya ader tak apit bgtau kat sekolah ader sign reprt kad ari ni....kalau dah sign...apit boleh la balik terus... takyah stay lelama dah kat sekolah....tapi sampai sekarang apit lom balik lagi...katanyer...




ohhh...ye ke.....ari ni ader sign rpt kad rupanya... tak der lak si dia tu bgtau...nasib la bang...dok la sampai balik yer....naper tak bgtau mama.....


maaf yer nak... mama pon lupa lak nak tya cekgu....so... terpaksa ler si SyaFiq tunggu sampai time balik sekolah baru leh balik...sian nyer...... 




tapi yang pelik nyer takde lak diberitahu untuk hadir ke sekolah tuk sign report kad..cuma ditulis untuk HaRi TerBuKa SeKolaH saja....pastu....siap inform....hanya murid sesi petang jer digalakkan hadir bersama ibubapa memasing pada pagi itu.....xde pulak suruh budak sesi pagi bawak mak apak sekali...


memang semua sekolah buat tajuk macam tu.. ker akak sorang jer yang tak tau haahh????...pelik ni..


almaklum ler baru first time anak masuk darjah satu... mane lah tau maksud tersirat di sebalik Hari TerBukA iteww..... 


sudah nyer....petang tu jugak si OmaK nyer di marahi Si Anak nyer si SuLoNg....


hahahhaa...dunia dah terbalik.....si anak yang kecik pon dah berani marah kan si OmaK nyer....


xper la bang...nanti len kali Omak akan lebih peka pada benda benda gini yer....
Post a Comment

"NUFf"

hb

Popular Posts

LuvLy KiDdy'sss

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Labels

. (1) ape2 jer (115) berita (34) besday (12) blog (25) buah mulut (1) cuti2 malaysia (38) GA join (10) hiburan (54) info sihat (23) info/hiburan (7) jalan2 cari makan (55) kawan (1) keluarga ku (45) lawak (1) makan-makan (8) Mia (36) opis (37) peringatan (16) PpuM (8) Puasa (35) Raya (22) respi (2) sekolah (9) shopping (11) Syafiq (7) Syamrie (5) TaZkiRaH (43) wordLess (8)