♥ Doa Murah Rezeki ♥

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Amin, Ya Robbal Alamin

~ KuEh BuLaT- BuLat PiNk Lagi ~

Di pendek kan citer...kita terjah terus lah... 
tengok tajuk pun dah tau dah...mesti lah permintaan anak-anak ku lagi...
suker no dier ngan kueh tu...best kate nyer...tapi mama guna la tepong ni (tepong gandom)...xnak yang macam ari tu...yang mama beli kat kedai mak uda tu...xbest...lembik...abang xsuke laa..nak yang cam ari lain tu...kata Si Abangnyer lagi...oooo....patut la abang makan satu mangkuk jer...selalunyer abis la sampai 2 3 mangkuk...baru nak berenti..(tersenyum sendirian)....Si adik lak nak yang cam ari tu best...xkeras.... pulak dah...len lak taste dia dari abang nyer...
Nak x nak terpaksa lah aku camporkan kedua-dua nye sekali...lembut x keras pon x...yang sedang sedang sajer.. bila dah siap uli tu...biasa lah...di bagi tugas pada abang SyFq la pulak untuk membulatkan nyer... buat bang PiEt... jangan x buat...dah siap tu...jangan pulak lupa basuh tangan ngan pinggan mangkuk nya sekali...
ringan sikit keje mama ni haaa...
rajin nyer dia...basuh mangkuk..pastu pinggan lak... dah boleh diharap rupa nyer


bertambah lagi kasih dan sayang mama padamu....anak-anak ku... terima kasih anak-anakku...
ni lah hasil nyer...siap letak gambar yang tengah mendidih lagi...

tengok ni...mesti meleleh air liuq punye...
kueh belom masak lagi dah ader pelanggan yang menunggu....taraaa..
sikecik...yang terliur...
si tengah yang dah ready ngan cawan air nyer...
dan akhir nyer...dah pon siap ~ KuEh BuLaT- BuLat PiNk ~ yang disukai ramai (anak2ku saje)..
dan tengok ni...
fuhhh...lega... tukang masak handal dah dapat habuan nye...Alhamdulillah...
Selamat Menjamu Selera...anak anak ku Sayang...
Sekian...
Post a Comment

"NUFf"

hb

Popular Posts

LuvLy KiDdy'sss

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Labels

. (1) ape2 jer (115) berita (34) besday (12) blog (25) buah mulut (1) cuti2 malaysia (38) GA join (10) hiburan (54) info sihat (23) info/hiburan (7) jalan2 cari makan (55) kawan (1) keluarga ku (45) lawak (1) makan-makan (8) Mia (36) opis (37) peringatan (16) PpuM (8) Puasa (35) Raya (22) respi (2) sekolah (9) shopping (11) Syafiq (7) Syamrie (5) TaZkiRaH (43) wordLess (8)