♥ Doa Murah Rezeki ♥

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Amin, Ya Robbal Alamin

~ CruiSe D'MaLaCca ~



tengok tajuk pon dah tau dah bessss kan...kan......
meh kiter layanzzzz gambor nyer...



ni rainbow bridge versi kami.. cantekk ...berwarna warni... masa ni singgah kat tepi sungai nyer jer.... 
tapi disebabkan si SuLong dah mengamok ngamok nak naik bot...nak naik bot...katanyer... ..terpaksa la kami ke Banda Hilir....tuk meronda ngan "" RiVEr CRuiSe"" lak... 


kalau kat Kota...jangan harap la nak dapat naik ""CRuiSe"" tu ....alamak... meraung raung la jawab nye Si SuLong tu nanti..... penumpang nyer....mak aiiihhhh... mengalah kan ""goreng pisang panassss"" ramai nyer


TiKet nyer tak ler mahal sangat...
Tuk DeWaSA Rm10 hinggit seorang...dan...
tuk kanak kanak ( 2 - 10 thn ) Rm 5.00 hinggit seorang..
...









menda2 canggini nih...jarang sangat... si bapak2 nak menemannyer....sooo kami ber6 sahaja yang mengikut rombongan Che KiaH mengelilingi SungAi MeLaka ni.....DePa ber2 singgah kedai kopi dulu sementara menunggu kami selesai meronda......



Bot yang menunggu...Si SuLong siap memilih nak naik  bot... nak yang berlampu warna warni ajer...yg lain tak  mauu...



ramai gak penumpang nyer...tapi ..takder la bersesak cam di KoTa..



menyusuri bangunan2 yang di ubah suai.... macam hotel jer kan...



melalui bawah rainbow bridge tadi... sambil menikmati panorama panorama indah di sini...bersama ngan ""RiVeR CRuiSe D'MaLLaCa""




*




*




tak sempat nak citer panjang2 laa.....
jom kita layazzz gambar2 di sepanjang perjalanan kami menaiki CRuiSe di sini yeah.... 







 FerrisWheel..




 RuMah Free untuk penduduk Melaka..


PaGoDa 





JamBaTan KG MorTen 


RainBoW BriDGe tadi.. dah pusing balik ke Banda HiLir Port... 


KinCiR Air KeSuLtaNan MeLaYu MeLaKA..

last tempat yang di lalui sebelum CrUiSe berlabuh....

Rupa rupa nye trip kami tadi adalah yang terakhir from Banda HiLir untuk malam itewwww...
besss sangat... terhibur dengan gelagat bebudak 2 tu... ibarat RuSA MaSuk KamPung daaaa...

tenteram bile tengok anak2 seronok....kan...
berbaloi baloi...

sampai sini saja persiaran akak tuk pagi ini yer...
SeLamat BerCuti Cuti MalaySia...

Post a Comment

"NUFf"

hb

Popular Posts

LuvLy KiDdy'sss

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Labels

. (1) ape2 jer (115) berita (34) besday (12) blog (25) buah mulut (1) cuti2 malaysia (38) GA join (10) hiburan (54) info sihat (23) info/hiburan (7) jalan2 cari makan (55) kawan (1) keluarga ku (45) lawak (1) makan-makan (8) Mia (36) opis (37) peringatan (16) PpuM (8) Puasa (35) Raya (22) respi (2) sekolah (9) shopping (11) Syafiq (7) Syamrie (5) TaZkiRaH (43) wordLess (8)