♥ Doa Murah Rezeki ♥

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Amin, Ya Robbal Alamin

~ M2U BerWaJaH BaRu ~




ingat lagi masa akhir bulan 3 ari tu... konon konon nyer aku nak ler log-in m2u ni... nak cek gaji...

tiba tiba keluar lak gambar gambar yang kena dipilih....
mula mula tu takut jugak aku dibuat nyer... 

kot kot la salah website... naya aku...maklum la...sekarang ni teknologi makin canggih... semua dah pandai menipu...kalau tak ati ati... abis la duit kita.....sooo...aku check balik website tu... dah betul dah... maybank punyer website...


Maybank2u.com Malaysia


pastu baru la aku teringat...... ari tu maybank dah umumkan nak buat wajah baru tuk secure m2u online pelanggan-pelanggan nye...


dan...


dalam takut2 aku log-in jugak la.....




mula mula kena pilih gambo dulu...
pastu kena lah masukkan phrase nyer pulak... bubuh lah ape aper pon...tuk pengesahan kita...tapi kena memories yer... 

and then ... dia keluar canggini... 



baru la aku masukkan username and password aku...


dan wajah baru nyer pon keluar... 


taraaaaa........opsssss....lupa lak... gambar and phrase nyer kena dirahsiakan yer....



and the last sekali... baru ler sama cam dulu-dulu wajah nyer...




biler dah tengok tu... baru lah lega hati ku....hahaha... Tipah tak tertipu la weiii....


dan boleh la kuteruskan dengan apa apa yang patut tuk dibuat...
pembayaran bil astro dan berukban aku settle kan terus... online from M2U...


pada uollllsss yang lom bukak M2U baru ni... jangan terkejut yer... memang M2U dah berwajah baru...
selamat mencuba...
Post a Comment

"NUFf"

hb

Popular Posts

LuvLy KiDdy'sss

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Labels

. (1) ape2 jer (115) berita (34) besday (12) blog (25) buah mulut (1) cuti2 malaysia (38) GA join (10) hiburan (54) info sihat (23) info/hiburan (7) jalan2 cari makan (55) kawan (1) keluarga ku (45) lawak (1) makan-makan (8) Mia (36) opis (37) peringatan (16) PpuM (8) Puasa (35) Raya (22) respi (2) sekolah (9) shopping (11) Syafiq (7) Syamrie (5) TaZkiRaH (43) wordLess (8)