♥ Doa Murah Rezeki ♥

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan kutidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Amin, Ya Robbal Alamin

: Doa pendinding Untuk elakkan rogol

لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُl ♥

Zaman semakin canggih ni...sepatutnya manusia semakin bertamadun...tapi sebaliknya semakin kolot pulak...takut pulak mendengarnya.. nauzubillahiminzalik..semoga kes2 rogol ni dijauhi dari terkena kita...

DOA PENDINDING BAGI WANITA

Doa ini bagus diamalkan oleh kaum wanita samada dewasa atau kanak-kanak untuk mengelak dari terperangkap dalam situasi yang boleh membawa kepada rogol, pencabulan dan lebih dahsyat lagi deraan seks yang diakhiri dengan pembunuhan..

Amalkan ayat penggerak 3kali setiap kali selepas solat subuh dan 3kali setiap kali selepas maghrib..Baca juga 3 kali setiap kali nak keluar rumah..

بِسْمِ اللَّهِ الذي لَا يَضُرُّ مع اسْمِهِ شَيْءٌ في الأرض ولا في السَّمَاءِ وهو السَّمِيعُ الْعَلِيمُ

DALAM sebutan rumi : BISMILLAH ALLAZI LA YADURRU MA’ASMIHI SYAIUN FIL ARDI WA LA FIS SAMAIE ,WAHUWAS SAMI’UL ‘ALIM

Doa di atas(ayat penggerak) bersumberkan dari hadis Nabi s.a.w bertaraf hasan yang diriwayatkan oleh Abu Daud,4/323,At-Tirmidizi,5/465 dan Ahmad)

Amalkan juga doa sohih yang dibaca oleh isteri Nabi Ibrahim a.s (iaitu Siti Sarah) yang menyebabkan para lelaki zalim termasuk rajanya melarikan diri..

اللّهُمَّ اِنْ كُنْتَ تَعْلَمُ اني آمَنْتُ بِكَ وَبِرَسُولِكَ وَأَحْصَنْتُ فرجي إِلاَّ على زوجي فَلاَ تُسَلِّطْ عَلَىَّ الْكَافِرَ

DALAM SEBUTAN RUMI : ALLAHUMMA IN KUNTA TA’LAMU INNI AAMANTU BIKA,WA BIRASULIKA WA AHSONTU FARJI ILLA ‘ALA ZAWJI FALA TUSALLIT ‘ALAYYA AL-KAFIR WA AZ-ZALIM

Ertinya : Ya Allah,jika engkau mengetahui bahawa aku beriman kepada Mu dan Rasul Mu,dan aku menjaga kehormatanku hanya untuk suamiku,maka lindungilah aku daripada dikuasai oleh orang-orang kafir dan zalim”

(Riwayat Al-Bukhari)

Harap kaum wanita semuanya dapat hafaz dan amalkan doa ini selepas solat dan setiap kali nak keluar rumah..Tapi jagan amalkan doa ni saja sedangkan anda berpakaian menjolok mata..

sharing nurul.elyn

Post a Comment

"NUFf"

hb

Popular Posts

LuvLy KiDdy'sss

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Labels

. (1) ape2 jer (115) berita (34) besday (12) blog (25) buah mulut (1) cuti2 malaysia (38) GA join (10) hiburan (55) info sihat (23) info/hiburan (7) jalan2 cari makan (56) kawan (1) keluarga ku (45) lawak (1) makan-makan (8) Mia (36) opis (37) peringatan (16) PpuM (8) Puasa (35) Raya (22) respi (2) sekolah (9) shopping (11) Syafiq (7) Syamrie (5) TaZkiRaH (43) wordLess (8)